• Favorilere Ekle

ADRB

İLÇE MÜFTÜMÜZ ABDULLAH DEMİR EMEKLİ OLDU

İLÇE MÜFTÜSÜ ABDULLAH DEMİR 01.01.2021 TARİHİNDE EMEKLİ OLDU

İlçe Müftümüz Sayın Abdullah DEMİR 01.01.2021 tarihi itibariyle emekli oldu. Müftümüz Abdullah DEMİR ve Şefimiz Ali KOZAK'ın emekli olması sebebiyle koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek veda programı düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı programda Abdullah DEMİR şunları ifade etti:

Değerli Meslektaşlarım ve kıymetli dostlarım, 45 yılı aşkın layık olmak için özveriyle çalıştığım mesleğimden 01.01.2021 tarihi itibariyle emekli olarak ayrılmaktayım.

Devletine milletine bağlı bir fert olarak, İslam dininin şahsıma yüklediği emaneti korumak için azami gayret gösterdim. Mesleğimin gerektirdiği hassasiyetlere riayet ederek ast ve üst ilişkilerine riayet etmeye çalıştım. Başkanlığımın ilkeleri dışında hiçbir şeyin öncüsü ve savunucusu olmadım. En iyi şekilde teşkilatımı temsil etmeye gayret gösterdim.

Çalıştığım personelime karşı her zaman önce Hakkın rızasını esas almaya iyi niyetimi korumaya gayret gösterdim.

Bunun yanında hiç şüphesiz birçok hata ve kusurlarım olmuştur. Bundan dolayı önce Yüce Mevladan, sonra kendisine karşı hata ve kusur işlediğim kardeşlerimden af ve helallik diliyorum.

Çalışmalarımda bana destek olan başta Sayın Diyanet İşleri Başkanım olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına şükran ve minnetlerimi arzediyorum.

Pazarcık'ta, Göksun'da, Kayseri'de, Beytüşşebap'ta, Siverek'te, Kadirli'de, Kozan'da, Adana' da ve son olarak K.Maraş'ta çalıştığım esnasında birçok hizmetlere beni vesile kılan Yüce Mevlam, vesile olduğum hizmetleri rızasına uygun eylesin. Hayatı boyunca çalışıp eli boş huzuruna varanlardan eylemesin. Bu mekânlarda hizmette benimle müşterek olan tüm dostlarıma şükranlarımı arzediyorum.

Tüm vesile olduğum ve kendimce hizmet saydığım çalışmalarımı sizler gibi dostlar sayesinde yapmaya gayret ettim. Bu konuda BİR EKSİKLİK VARSA BENİM KUSURUMDUR, BİR BAŞARI VARSA ODA ALLAH’IN YARDIMIYLA BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIM ARKADAŞLARIMIN BAŞARISIDIR.

Emekli olmak tüm dostlardan uzaklaşmak değildir. Yine dostlarımızla muhabbetlerimiz devam edecektir inşallah. Din görevlisinin emeklisi olmaz denilir. Bundan sonra da üzerimize tevdi edilen her türlü hizmete âmâdeyim Allah’ın izniyle.
Değerli dostlarıma birkaç cümle, yaşadığım olaylardan, tavsiyede bulunmak haddim değil, alıntıda bulunmak istiyorum.

“ Çalışma esnasında her zaman Hadid suresi 4. Ayetini- Nerede olursanız olunuz O, sizinle beraberdir.- cümlesini unutmamaya gayret gösterdim. Bazen yüzde yüz hak ettiğiniz şeyi alamayabilirsiniz. Layık olduğunuz şey size değil ehil olmayana verilebilir. Haksızlığa uğrayabilirsiniz. Bunlar sizin çalışma aşkınızı şevkinizi kırmamalı. Nimetin gerçek sahibi ve büyük mahkemenin de bir sahibi olduğunu unutmamak gerekir. Suçsuz yere mağdur edildiğinizde, cezalandırıldığınızda iyi ki suçsuzum deyin. Hep başkaları tarafından farkedilmeyi beklemeyin, yani yaptığınız hizmetin mükâfatını dünyada bitirmeyin. Mahşerde ne olarak yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımızdan sorulacaktır.”

Son olarak birlikte çalıştığım ilçe Müftülerimize ve maiyetindeki çalışanlarına, Daire personelime, Merkez ve Köylerde özveriyle çalışan meslektaşlarıma, Kur’an Kursu öğreticilerime, Yatılı hafızlık eğitiminde azami gayret gösteren Kurs Yöneticilerime, hassaten hizmetlerimde desteğini esirgemeyen İl Müftüm Sayın Celal SÜRGEÇ bey’e ayrıca teşekkür eder başarılar dilerim.

Bundan sonraki hayatımda kubbede hoş bir seda bırakmışsam onunla teselli bulurum, kusurlarım için Rabbimden af dilerim. Allah Devletimize ve Milletimize huzur ve saadet versin dualarımla Tüm dostlarıma Saygı ve Muhabbetlerimi arzederim.

Programın sonunda İlçe Müftümüz Abdullah DEMİR ve Şefimiz Ali KOZAK'a plaket takdimi ve hediyeler takdim edildi

Abdullah DEMİR

İSLÂM ANSİKLOPEDİSİ